Yrittäjyysbuusti

Pirkanmaan Yrittäjyysbuusti ja Kainuun Hiomo yrittäjyysvalmennukset ovat alkaneet. Mukana on motivoitunut joukko yrittäjyydestä kiinnostuneita osaajia ja jo yritystoimintaa aloittavia yrittäjiä. Kaikkia yhdistää halu tutkia yrittäjyyttä itsensä työllistämisen tapana ja kehittää yrittäjänä tarvittavaa osaamista. ZestMarkin asiakkaat ovat ympäri Suomea. ZestMarkin yrittäjyysvalmentajat tulevat aina valmennettavien luokse. Yrittäjyysbuustin sparraukset ja tapahtumat ovat Tampereella ja Hiomon Kajaanissa.

ZestMarkin yrittäjyysvalmennuksien tavoitteena on auttaa osallistujia selvittämään: Sopiiko yrittäjyys minulle juuri nyt? Onko minulla osaamista tai ideoita, joista voin kaupallistaa kannattavaa yritystoimintaa? Mitä yrittäjänä toimiminen on käytännössä? Osaanko, uskallanko ja miten pyöritän arkeani yrittäjänä?

Ensimmäinen askel kohti yrittäjyyttä on kertoa omista haaveista työllistää itsensä muille. Kansainvälisen GEM tutkimuksen mukaan lähes joka viides suomalaisista alle 25 –vuotiasta harkitsee yrityksen perustamista seuraavan kolmen vuoden aikana. Ja 5 % toimii jo nyt yrittäjänä. Luvut eivät yllätä. Työelämän jatkuvat muutokset, nuorten aikuisten halu tehdä merkityksellistä työtä ja olla vapaa toteuttamaan omia unelmia ohjaavat uravalintoja. Valintoja siitä, millaista elämää haluaa elää, kenen kanssa ja millaista työtä tehdä.

Yrittäjyysbuusti on yksi Työnvälityksen kärkihankkeista Suomessa.

Loppusyksyn yksi mielenkiintoisimmista projekteista Zestmarkissa on olla mukana Pirkanmaan Kasvubuustissa, jossa asiakkaat saavat itse valita palvelusetelin avulla itselle sopivimman sparraajan yrittäjyyden alkutaipaleelle. Yrittäjyysbuustin tavoitteena on innostaa yrittäjyydestä kiinnostuneita tutkimaan yrittäjyyttä itsensä työllistämisen tapana osa- tai täysipäiväisesti. Tarjota asiakkaille sparrausta ja työkaluja itsensä työllistämisen tueksi. Yrittäjyysbuusti on mielenkiintoinen uusi kokeilu, jossa asiakas valitsee itselleen sopivimman palveluntuottajan omien tarpeiden mukaan. Voit tutustua palveluntuottajiin täältä: https://kasvubuusti.fi/buustaaja/zestmark/

”Pirkanmaan Kasvubuusti on osa hallituksen Työnvälityksen kärkihankkeen Kasvuyritysten työllisyysohjelmaa, jossa pilotoidaan uusia palveluja yhteistyössä palveluntuottajien kanssa. Pilotointi on osa maakunnan kasvupalvelujen valmistelua. Hanketta rahoittaa työ- ja elinkeinoministeriö. Kasvubuusti sisältää uudenlaisia yrityspalvelumuotoja: palvelujen kohdennusta ja uudelleenmuotoilua, asiakassetelikokeiluja, digitalisaation edistämistä, projektimaisia toimintatapoja ketterien kumppaneiden kanssa.” Kasvubuusti -verkkosivut. 

Palveluseteli -mallit muuttavat asiakkaan roolia palveluiden käyttäjänä. Asiakas valitsee itselleen sopivan palvelun verkkosivuilta ja ilmoittautuu palvelunkäyttäjäksi.

Tapasimme eilen Pirkanmaan ELY-keskuksella Yrittäjyysbuustin kehittämistiimin kanssa. Keskustelimme siitä, miten uusi kokeilu on lähtenyt käyntiin. Kokemukset olivat positiivisia, asiakkaat olivat ottaneet uuden palvelun ilolla vastaan.  Ensimmäiset asiakaskohtaamisten arvioinnit olivat lupaavia – asiakkaat olivat löytäneet palveluntuottajien joukosta itselle sopivia sparraajia. Uusiin kokeiluihin liittyy aina myös pientä säätöä ja ihmettelyä. Kehittämistiimin tapaamisessa pohdittiin mm. miten palveluseteli-prosessi voisi toimia sujuvammin tilaajien, palveluntuottajien ja asiakkaiden  kesken. Samalla mietittiin sosiaalisen median hyöntämistä viestinnässä ja kannustettiin Yrittäjyysbuustiin osallistuvia tahoja kertomaan kokemuksista verkossa.

On mielenkiintoista olla mukana erilaisissa kokeiluissa, joissa kehitetään yrittäjyyden alkutaipaleella olevien osallistujien yrittäjyys- ja itsensä työllistämisen osaamista. ZestMarkissa innostumme käyttäjälähtöisestä kehittämisestä, jossa ideoita testaan nopeasti käytännössä yhdessä asiakkaiden kanssa. Asiakastuntuma on tärkein asia yrittäjäksi ryhtymisessä. Löytyykö minun osaamiselle, tuote – tai palveluidealle maksavia asiakkaita? Myös meille toimiville yrityksille asiakkaat ovat kaiken toiminnan perusta. Tämän vuoksi uusissa kokeiluissa juttelemme paljon asiakkaidemme kanssa ja kysymme millaista apua ja sparrausta he tarvitsevat.  Jos sinulla on mielessä kysymyksiä tai toiveita itsensä työllistämiseen liittyen, niin kerroppa niistä meille!

ZestMarkin yrittäjyysvalmennuksissa:

  1. Tunnistat, tuotteistat ja kaupallistat oman osaamisesi
  2. Selvität sopiiko yrittäjyys sinulle juuri nyt
  3. Vahvistat yrittäjyysosaamistasi ja konkretisoit tulevaisuuden jatkoaskeleet

Kaikissa ZestMarkin valmennuksissa lähdetään liikkeelle osallistujien halusta kehittää itseä, tunnistaa ja kaupallistaa omaa osaamistansa ja toteuttaa haaveita työelämässä.

Katso videolta sopisiko ZestMarkin yrittäjyysvalmennus juuri sinulle. Jos asut Pirkanmaalla soita tai laita viestiä Marjalle (044-3708459/ marja.heinisto@zestmark.fi), niin jutellaan lisää! Tai katso lisätietoja Kasvubuustin verkkosivuilta: https://kasvubuusti.fi/buustaaja/zestmark/

Energisin terveisin,

Marja

Lisätiedot:

Kasvubuusti: Lisätietoja: https://kasvubuusti.fi

GEM Global Entrepreneurship Monitor: http://www.gemconsortium.org