Muutama vuosi sitten pohdimme ZestMarkin tarinaa. Olemme aina olleet hyviä innostamaan muita, ja nimestämmekin löytyvä ”zest” tarkoittaa paitsi innostusta, myös sitruunan kirpeää ulointa kuorta, joka antaa juuri sen oikean sitruksisen ekstra fleivörin ruokiin ja leivonnaisiin. Sitruuna ja sen keltainen väri tuli osaksi ZestMarkin ilmettä. Eipä aikaakaan kun hoksasimme, että tarina voisi toimia hyvänä kehyksenä myös vireillä olevalle Kasva Yrittäjäksi -verkkokurssille. Halusimme tuoda ripauksen Zestiä myös verkkoon, joten Kasva Yrittäjäksi -verkkokurssilla valmistetaan tarinan muodossa sitruunalimonadia, tiukkaa asiaa yrittäjyydestä unohtamatta. 

Tarinallistamisprosessi oli mielenkiintoinen. Aluksi pelkäsimme, että tarina tekisi kurssista liian lapsellisen oloisen. Onneksi tarinallistajamme Anne vakuutti meille, ettei hauskuus sekä ripaus huumoria sulje pois faktietoa ja painavaa asiaa. -No niimpä! Kasva Yrittäjäksi -verkkokurssilla tarina kulkee osallistujan mukana teemasta toiseen, ja osallistuja huomaa tarinan kautta ettei ole yksin monien yrittäjyyteen liittyvien pohdintojensa kanssa. Matkan varrelle osuvat hahmot ovat hekin elävästä elämästä kotoisin. Lähes jokaisen kohdalle osuu joskus Verokarhu, Virallinen Marmattaja, Ilona Onnenkantamoinen, Vanhempi Viisas tai vaikkapa kaksoissisarukset Ankeuttaja ja Latistaja. Itsekin yrittäjänä toimivan Annen tarinan pohjalle Kata sitten teki kuvituksen jokaisesta kurssin hahmosta, sekä tarinan luvusta. 

Nyt kun kurssin ovat käyneet läpi ensimmäiset asiakkaamme, on tarina ja sen hahmot todella heränneet henkiin. On ollut mahtavaa huomata, kuinka tarina auttaa sanoittamaan omia pohdintoja ja kysymyksiä, myös hahmojen kautta on helppoa keskustella erilaisista eteen tulevista ihmisistä ja heidän vaikutuksesta yrittäjätaipaleen alkumetreillä. Ketään ei tarvitse mainita nimeltä, riittää että sanoo ”Verkostoissani taitaa olla yksi Vanhempi Viisas keneltä voisin kysyä neuvoa” tai ”Läpiiristäni taitaa löytyä yksi Ankeuttaja” , ja kaikki kurssilaiset tietävät mistä puhutaan. Tarina paitsi luo kehyksen kurssille ja tuo siihen hauskuutta sekä huumoria, se synnyttää myös keskustelua ja aitoja kohtaamisia verkon välityksellä. 

Kasva Yrittäjäksi -verkkokurssi starttaa 21.1.2019!