nalle
Äitiysloma tarjoaa hyvän mahdollisuuden napata itsensä pois oravanpyörästä ja pysähtyä miettimään mitä omalta elämältä jatkossa haluaa. Lapsen pyöräyttäminen maailmaan vie väkisinkin elämän isojen asioiden äärelle. Sitä alkaa luonnostaan pohtimaan että mikä se oma missio oikein on ja onko työ mitä tekee merkityksellistä. Arvopohja muotoutuu myös uudestaan, sillä lapsesta huolehtiminen on ensisijaista ja muu seuraa perässä. Lapsen hengissä pitäminen on sen verran kova hommaa, että aivot nollautuvat töiden osalta aika täydellisesti. Äitiysloma onkin hyvää aikaa pohtia omaa juttua ja herätellä esiin yrittäjyysvaistoja. Tämän uudenlaisen etäisyyden hyödyntäminen ei varmaan haittaa ketään, mutta voi olla sinun oman elämän kannalta käänteentekevä.

Ensiksi on kuitenkin huomioitava omat voimavarat ja yöunen määrä. Vauvat ovat ihania ja erilaisia. Mikäli sinulle sattuu tyyppi joka elää New Yorkin aikaa ja torkuttaa päivät 10minuutin pätkissä, voi oman yrityksen starttaaminen olla yksinkertaisesti liikaa. Jos kuitenkin kuulut siihen vanhempien ryhmään, jossa univaje on krooninen, mutta kaipaat jotain äksöniä vauva-arjen lisäksi, saattaa firman hahmottelu ja testaus olla juuri sopivan innostavaa!

Kannustankin kaikkia kotona olevia lähtemään pienesti, mutta rohkeasti tekemään niitä omia juttuja. Koskaan ei tiedä, mikä ottaa tuulta alleen. Äitiyslomalla voi edistää omaa osaamista ja mahdollista yritystä pienten kokeilujen kautta. Voit vaikka lähteä testaamaan vaate-edustajana, perustaa oman blogin tai näppäränä kehittää jotain omia tuotteita. Pieni sivubisnes hoitovapaalla voi antaa mahdollisuuden olla kotona hieman pidempään ja jos ei muuta niin virkistää mieltä. Taloudelliset tavoitteet voi olla hyvä ottaa huomioon, mutta ensimmäisten askeleiden tekemiseen ei tarvitse mennä raha edellä. Pääasia, että ottaa ja lähtee tekemään!

Jos kaipaat apua omien yrittäjyyshaaveiden eteenpäin viemiseen, niin laitappa viestiä. Katsotaan kuinka voidaan auttaa! Mikäli satut asumaan Pirkanmaalla, niin voit tempautua mukaan myös Yrittäjyysbuustiin!

Paras aika aloittaa yrittäminen on nyt. TEESSE. Terkuin, Anu.

Tässä innostavia esimerkkejä yrityksistä, jotka ovat lähteneet ajatuksesta tehdä jotain omaa äitiyslomalla:

Beibamboo
Pramea
Minna Bakes

Muutama kirjavinkki (kirjastossa käynti kannattaa aina) omien pohdintojen tueksi:

Unelmahommissa – Rämö&Valtari
Start with why – Sinek
Social Selling – Pääkkönen

Työkalu omien pohdintojen tekemiseen:

ZestMark_Kirja_02